Online Valutahandel

Slik begynner du med valutahandel

Valutahandel krever lite startkapital, og de grunnleggende prinsippene er enkle å forstå. Les vår lille guide om hvordan du begynner med å handle valuta.

valutahandel, handle valuta, guide

Valutahandel kan læres raskere dersom man både leser seg opp og bygger en teoretisk forståelse, samtidig som man får egne erfaringer. Ved å bruke en prøvekonto til valutahandel, kan man oppnå dette uten å risikere egne penger. De fleste nettmeglere tilbyr dette. Prøv for eksempel easyMarkets som er en populær nettmegler for tradere over hele verden.

Valutahandel har blitt populært de siste årene, også for privatpersoner som ønsker å prøve seg på spekulativ handel med valuta.

Fordi valutamarkedet er så stort (det er verdens største finansielle marked) så er det mulig å å tjene store penger. Selvfølgelig innebærer det at man også kan tape penger.

Valutamarkedet er så absolutt en handelsplass for store organisasjoner, bankmenn og profesjonelle tradere. Men dette markedet byr også på spennende muligheter for folk flest. Det virker kanskje mer eksotisk og farlig enn aksjemarkedet, men det er ikke nødvendigvis slik.

Lett å tjene penger på valutahandel?

Det er mulig å bli rik på valutahandel. Hvorvidt det er lett eller vanskelig å tjene penger på valutahandel kommer imidlertid helt an på dine evner og talent. Du trenger så absolutt ingen formell utdannelse for å lykkes i dette markedet, men ingen blir født som valutaekspert.

Erfaring er nok nøkkelordet mange leter etter. Øvelse gjør mester, og valutahandel kan læres av alle som ønsker det.

Den eneste måten å få erfaringer på er å begynne å trade, altså handle valuta via en online valutatjeneste. easyMarkets er en av de beste tjenestene for valutahandel over internett, men det finnes flere brukbare tjenester.

Det finnes en rekke handelsplasser for valuta på internett som er tilrettelagt for spekulasjon. Valutamegler er et nettsted som omtaler de viktigste handelsplassene av valuta på internett (i dag foregår nesten all valutahandel over internett).

Alle former for investeringer innebærer risiko, men som en mulighet til å tjene penger vil vi påstå at valutahandel byr på langt mer attraktive muligheter enn for eksempel aksjemarkedet. Dette innebærer selvfølgelig at man forstår hvordan man handler valuta på en måte som er egnet til å skape fortjeneste over tid, noe vi vil komme tilbake til i denne artikkelen.

Slik handler du valuta over internett

DETTE TRENGER DU for å begynne å handle handle valuta over internett:

 1. Penger til å handle valuta. Hvis du vil tjene penger på valutahandel må du sette inn penger, tilsvarende som i aksjemarkedet.
 2. En datamaskin og oppkobling mot internett. Du må ikke absolutt ha en supermaskin for å kunne drive med valutahandel, en helt vanlig 5 år gammel datamaskin kan være mer enn god nok.
 3. Grunnleggende forståelse av hva valutahandel innebærer. Du må forstå mekanikken i valutamarkedet, ha kunnskap om noen viktige begreper, og ha en formening om hva som påvirker endringer i valutakursene. Les videre for tips om hvordan du kan bedre forstå valutahandel og valutamarkedet.
 4. Et sted å handle valuta. Noen er mye bedre enn andre, og vi har våre favoritter (se hvilke valutatjenester vi anbefaler nedenfor).

Når du skal begynne med valutahandel trenger du altså bare noen få ting: Penger, en datamaskin og et sted å handle valuta (en valutatjeneste, kalles også "valutamegler"). Du trenger også penger og en forståelse av hva valutahandel dreier seg om, men dette er noe som du lærer underveis i startfasen.

Slik får du en grunnleggende forståelse av valutahandel:

 1. Den desidert raskeste måten å sette seg inn i valutamarkedet er å prøve seg som valutatrader.
 2. Start med å velge en nettmegler. easyMarkets er en av de bedre handelsplasser, men de har kun engelsk språk, og om man ønsker å kunne forholde seg til en norsk nettmegler er handelstjenesten Plus500 et godt valg.
 3. Start med det praktiske. I stedet for å begynne å lese teori, kan det være lurt å begynne med å få praktisk erfaring i valutamarkedet.
 4. Start i det små, og ekspander etter hvert som du får større tillit til dine egne evner til å spekulere i valuta.
 5. Du lærer fort de grunnleggende begrepene og hvordan markedet fungerer ved å prøve deg frem via et handelssted på internett.
 6. Valutahandel kan selvfølgelig bli en kostbar erfaring dersom du setter alle sparepengene dine inn i dette til å begynne med, uten å ta høyde for risiko for tap.

Et av dine viktigste valg tidlig i valutakarrieren er å finne en god og solid handelsplass.

Våre anbefalinger er følgende:

 1. Plus500* er en valutatjeneste på norsk og tilbyr mye av de samme fordelene som overnevnte valutamegler. Her har du ingen kurtasje, kun faste spread og høy giring (ikke heng deg opp i vanskelige ord, med en gang du begynner å trade vil du se hvor innlysende disse ordene er). De gir deg tilgang til markedets mest avanserte tekniske analyseverktøy, og du får gratis sanntidskurser. Du kan åpne en konto her med så lite som 100 kroner, men et større innskudd fra starten av vil gi deg et bedre utgangspunkt til å virkelig få prøve deg på hvordan man tjener penger på valutahandel.
 2. easyMarkets* er en valutaplattform som gir deg mulighet til å tjene penger på spekulativ valutahandel. easyMarkets passer erfarne tradere og de har alle de nødvendige verktøy som behøves for å lykkes med profitabel spekulasjon i valuta. De er kanskje verdens beste forex-tjeneste på support og oppfølging av nye klienter (alle nye tradere får en god innføring og en egen kontaktperson i selskapet).

*CFD-handel innebærer høy risiko og passer ikke for alle. Det er vitkig å forstå risikoen. Din kapital er i fare. Et alternativ til den som kun ønsker å prøve seg uten å risikere egne penger er å benytte en prøvekonto der man får muligheten til å handle valutaer uten å gjøre et innskudd hos nettmegleren. Dersom man senere finner ut at man ønsker å handle med virkelige penger, kan man alltids gjøre dette ved en senere anledning.

Ikke lett å tjene penger på valutahandel

Denne mini-guiden til valutahandel har ikke til hensikt å gå i detalj på teori, da hensikten her er å hjelpe deg å komme i gang med valutahandel så raskt som mulig. Husk at selv om det er mange som driver med valutahandel, så er det ikke nødvendigvis lett å tjene penger på denne type trading.

Det viktigste, tror vi, er å få en forståelse av hvordan valutahandel fungerer i praksis - og dette oppnår du ved å begynne å handle, for eksempel ved å benytte en av de valutatjenestene nevnt ovenfor.

Det morsomste med valutahandel er at alle kan begynne med det i løpet av minutter. Alt du trenger er å åpne en konto på en online valutatjeneste (som de nevnt over) og sette inn penger på denne kontoen. Dette er dine penger, og du bruker disse til å handle hvilke som helst valuta etter ditt ønske.

Lær deg valutahandel på 1-2-3

Vil du lære deg valutahandel på rekordtid? Ikke kjøp bøker om valutahandel ennå, bruk heller pengene på å prøve deg i valutamarkedet. Kunnskap om valutahandel og valutamarkedet kommer mer enn noe annet fra erfaringer, ikke fra teori.

Markedet er den beste læreren, sies det. Derfor kan det være smart å prøve seg i markedet med små summer selv om man ikke har mye erfaring. Det skal ikke mye til, alt man må gjøre er å åpne en valutakonto hos for eksempel easyMarkets, og spesielt attraktivt er det å åpne en valutakonto hos easyMarkets nå som de prioriterer å tilrettelegge for sine nye kunder.

Alternativt hos en annen megler dersom du ønsker det, du finner flere valutatjenester her.

Tjene penger på valutahandel

10 måter å tjene penger på valutahandel

Her er 10 ulike måter å tjene penger på valutahandel.

Risiko og valutahandel

Risiko og valutahandel

Satse mer penger, og du vil tjene mer penger. For å tjene mye penger og bli rik fort må du normalt være villig til å ta større risiko. Dette innebærer at du kan tjene mer penger på kortere tid, men gir også økt risiko for at du går med tap.

Valutahandel innebærer risiko! Sett kun inn penger som du vil bruke til trading kapital. Vi er ikke ansvarlig for innhold på andre nettsider, og kan ikke lastes for eventuelle feil eller brukerenes økonomiske tap i markedet. Sett deg grundig inn i risikobildet før du begynner å handle valuta. Valutahandel kan være innbringende og gi stor profitt, men det er også mulig å tape penger i trading. Det sies at de fleste som trader i valutamarkedet taper penger, og man bør derfor være godt forberedt før man begynner å handle. Kategori: Finans og økonomi.